Hulp nodig bij energierekening?

In deze koude tijd voelen we allemaal de gevolgen van de oplopende energiekosten. Onze
rekeningen stijgen en niet iedereen kan dat betalen. Dat is niets om u voor te schamen. Er
komen heel veel mensen door in de knel. Veel meer dan u misschien wel denkt. Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg is gestart met een actie om deze huishoudens te helpen.

Hulp nodig?
“U kunt zich aanmelden voor hulp. Let op: dit is geen garantie op hulp”, aldus Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg. “Er gelden een aantal criteria. Zo moet er gevaar zijn dat u bijvoorbeeld in de schulden komt of uw huidige schuldenregeling niet kunt volhouden door de hogere energierekening. Ook mag u beperkt eigen spaargeld hebben om die tekorten op te vangen. Wat we kunnen doen, hangt af van hoeveel donaties er zijn op het moment van uw aanvraag. We hopen dat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Een hulpverlener kan de aanvraag voor u indienen. Zoekt u een hulpverlener die u kan helpen? Kijk dan op onze website: www.ondersteuningsfondstilburg.nl.

Tilburg doneert
“De middelen voor deze actie komen voort uit donaties van Tilburgers aan Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg. De overheid geeft alle huishoudens een ondersteuning om de stijgende energiekosten te compenseren. Sommige huishoudens hebben deze ondersteuning niet nodig en kunnen ervoor kiezen dit bedrag, of een ander bedrag naar keuze, te doneren. Het geld dat binnenkomt, wordt verdeeld onder de mensen en gezinnen in Tilburg die het hard nodig hebben.”

Publicatiedatum: woensdag 12 januari 2022

meer nieuws