KookLokaal West

Koken, lunchen en ontmoeten

Samen eten verbindt, en koken dus ook. Tilburg West is een wijk vol uiteenlopende culturen en achtergronden. Als er een ding is waarin cultuur zichtbaar is, is het eten. Daarom hebben ontwikkelen we samen met bewoners een programmalijn van activiteiten rondom koken en eten.

Lunchroom

Sinds kort is de Lunchroom bij het KookLokaal geopend. Hier kun je bijvoorbeeld
terecht voor een gezonde en betaalbare tosti, een lekkere kop soep en meer. En als het weer meezit, zetten we het terras neer. Kom je een keer langs? De actuele menukaart van de Lunchroom ziet er als volgt uit: 

Soep van de week 1 euro
Tosti met kaas 1 euro
Tosti vega, met gegrilde groenten 1 euro
Tosti van de week 1,50 euro
Uitsmijter met kaas / kalkoen 3,50 euro
Koffie of Thee 0,75 euro
Frisdrank (uit fles) 0,75 euro 
al ons vlees is halal

Vrijwilligers koken mee

Lijkt het je wat om mee te helpen bij het bereiden van maaltijden? Als vrijwilliger of om werkervaring op te doen? Dat kan bij ons. Onder begeleiding van een kok leer je van alles.

Wijkontbijt
Elke woensdagochtend organiseren we het wijkontbijt. Een gezonde en gezellige ontmoeting in de huiskamer. Je bent welkom om een keer te komen kijken.

Online Kookboek
Samen met de wijk maken we het online kookboek van West, zodat we van elkaars kookkunsten kunnen genieten. Je vindt het via wijwest.nl/spotlight/online-kookboek. Je kunt daar ook je recepten aanleveren. Doe je mee?


Activiteiten
Samen met partners organiseren we regelmatig kookactiviteiten. Via onze socials en het nieuwe op deze website lees je daar dan meer over. Lijkt het je wat om daar eens aan mee te doen? Je kunt je gratis aanmelden via info@wijwest.nl.

 

laatste nieuws

Ondersteuning & advies over recht

Ondersteuning & advies over recht

Onderstaande oproep is van Anna en Emma, beiden rechtenstudent: Voor ons afstudeerproject willen we, tot 9 december 2022, de buurtbewoners van Tilburg West gaan ondersteunen en advies geven bij problemen die te maken hebben met het recht. Wat houdt dat recht nou...

Lees meer
Textielatelier goes Textielmuseum

Textielatelier goes Textielmuseum

Bij TextielAtelier de Ontplooi bij WIJ West maken deelnemers verschillende textielproducten. Sinds deze zomer wordt een selectie van handgemaakte tassen ook aangeboden in de museumshop van het Textielmuseum Tilburg. Inmiddels is de eerste levering tassen al bijna...

Lees meer
Repair Cafe zaterdag 9 juli 11.00 tot 14.00 uur bij Wij West

Repair Cafe zaterdag 9 juli 11.00 tot 14.00 uur bij Wij West

De eerstvolgende editie van het Repair Cafe is zaterdag 9 juli van 11.00 tot 14.00 uur bij Wij West, Le Bourgetstraat 27 Tilburg (ingang via de poort langs de tennisbanen). Wat doe je met een broek die te lang is? Een band van je fiets die lek is? Een broodrooster dat...

Lees meer