Bewegen

Gezond leven, klinkt makkelijk. Is het echt niet altijd. Gezond leven is duurder, kost tijd en aandacht en vraagt dat je echt in beweging komt. WIJ West is samen met andere partners in de stad zoals het Sportbedrijf en Contourdetwern.  een project gestart om daar wat aan te gaan doen, met behulp van een smartphone app.

Fitcoin is een beweeg-app. Je krijgt Fitcoins voor leuke gezonde activiteiten: of je nu gaat wandelen, fietsen, deelneemt aan de Clean Up of iets anders. Doe je mee aan een van de activiteiten? Dan krijg je per activiteit een beloning in de vorm van Fitcoins. Deze beloning kan een gezonde lunch bij WIJ West zijn, een boodschappenbon of een andere beloning. Je kiest zelf waar je voor spaart.  Je kunt de activiteiten samen of alleen doen en omdat er allerlei mogelijkheden zijn kun je zelf kijken waar je voor kiest. Er komen geregeld nieuwe activiteiten en beloningen bij, zodat je altijd weer wat kunt doen om zo op een leuke manier te werken aan een gezondere leefstijl. “Steeds meer mensen willen iets doen aan hun gezondheid. Ze willen zich fitter voelen. Maar het is niet altijd makkelijk en daarom willen we dus iets nieuws proberen. Een aanpak waarbij bewegen niet alleen leuk maken, maar er ook een beloning aan koppelen. Zo heb je dubbel plezier van je inspanning!” zo geeft een van de initiatiefnemers aan.

Hoe werkt het? 
Start met het downloaden van de It’s My Life app op je telefoon. Gebruik onze communitycode ‘TLBW2022!’ Meer info en hulp nodig? Gebruik dan onderstaande uitleg.

Een It’s My Life account maken
Hoe maak je een account aan? Heel simpel, volg onderstaande stap-voor-stap instructies. Belangrijk bij het aanmaken van jouw account is dat je de juiste communitycode gebruikt. Deze communitycode is: TLBW2022!

Stap 1: Download als je geen stappenteller hebt en Android gebruikt de ‘Google Fit’ applicatie uit de Google Play Store en stel deze activity tracker in. Check bij gebruik van IOS of jouw Gezondheid app juist is ingesteld en stappen telt.
Stap 2: Download en installeer de Fitcoin app via deze link (voor iPhone) of deze link (voor Android).
Stap 3: Registreer je door je e-mailadres in te vullen.
Stap 4. Voer je voor- en achternaam in.
Stap 5. Verzin een wachtwoord en gebruik minimaal 8 tekens, een getal en een hoofdletter.
Stap 6. Ga akkoord met de Privacyverklaring en gebruiksvoorwaarden.
Stap 7. Vul de juiste Community code in, deze heb je ontvangen via je mail of ambassadeur.
Stap 8. Bevestig je registratie via de link die je ontvangt op het door jou opgegeven e-mailadres.
Stap 9. Klik op ‘Start met het verdienen van Fitcoins’, volg de stappen, en voltooi jouw account.
Stap 10. Je doet mee! Verzamel Fitcoins via de app, en geef deze uit voor gezonde producten en diensten!